WordPress Vs Blogspot : WordPress Menang 8-0

16 06 2010

Sekarang ni aku tengok makin ramai yang dah berpindah daripada blogspot ke wordpress self-hosted. Suatu perkembangan yang postif bagi aku. Sebab ada terlalu banyak kelebihan wordpress berbanding dengan blogspot. Walau pun dah ramai yang buat entri membandingkan kelebihan dan kekurangan antara dua platform tersebut, aku tetap nak buat jugak wordpress vs blogspot versi aku sendiri. Kelainan dia? Aku cuma akan menceritakan kelebihan wordpress je. Kelebihan blogspot korang yang kena bagi sendiri. Hehe

Okey ini antara yang dapat aku senaraikan kelebihan wordpress berbanding dengan blogspot. Diingatkan bila aku sebut wordpress ianya merujuk kepada wordpress self-hosted. Bukan wordpress free. Sebab wordpress free tak banyak beza dengan blogspot. Dan kalau korang ada bangkangan korang boleh kongsi dalam komen kat bawah nanti. Read the rest of this entry »