Telah Berpindah Blog

28 09 2010

Blog ini telah dipindah ke blog Yon BB

http://yonbb.blogspot.com

Advertisements




WordPress Vs Blogspot : WordPress Menang 8-0

16 06 2010

Sekarang ni aku tengok makin ramai yang dah berpindah daripada blogspot ke wordpress self-hosted. Suatu perkembangan yang postif bagi aku. Sebab ada terlalu banyak kelebihan wordpress berbanding dengan blogspot. Walau pun dah ramai yang buat entri membandingkan kelebihan dan kekurangan antara dua platform tersebut, aku tetap nak buat jugak wordpress vs blogspot versi aku sendiri. Kelainan dia? Aku cuma akan menceritakan kelebihan wordpress je. Kelebihan blogspot korang yang kena bagi sendiri. Hehe

Okey ini antara yang dapat aku senaraikan kelebihan wordpress berbanding dengan blogspot. Diingatkan bila aku sebut wordpress ianya merujuk kepada wordpress self-hosted. Bukan wordpress free. Sebab wordpress free tak banyak beza dengan blogspot. Dan kalau korang ada bangkangan korang boleh kongsi dalam komen kat bawah nanti. Read the rest of this entry »





Cara Dapat Duit Dengan Youthsays

16 06 2010

Apa itu YouthSays?

Berdasarkan info dari laman rasmi mereka boleh disimpulkan bahawa YouthSays adalah komuniti untuk remaja meluahkan pendapat masing-masing dalam bentuk survey yang dijalankan. Yang paling menarik, setiap poll atau survey yang dijawab akan dibayar. Survey berbayar sememangnya telah lama dipraktikkan di dunia realiti, tapi di dunia siber Malaysia, ini pengalaman aku yang pertama. Dengar khabarnya, mereka sedang menawarkan RM50,000 untuk 25,000 remaja. Err, aku dah daftar, tapi emel pengesahan belum sampai.Just tunggu dalam masa 2 hari dan emel pengesahan akan sampai terus ke email anda .

Bukan sekadar pool survey!
Dengan menjadi ahli, selain mendapat wang selepas menjawab survey, para ahli juga layak untuk turut serta dalam forum mereka yang dinamakan Youth Council.

PROMOTE Commercial Campaign

Anda hanya perlu promote Commercial Campaign di blog atau facebook sebanyak mana yang telah disediakan oleh YOUTHSAYS. Sila lihat gambar di bawah setelah anda mendaftar.

Macam mana nak keluarkan (cashout) pendapatan saya dari youthsays?
Akan keluar automatik pilihan untuk mengeluarkan wang apabila anda telah cukup minimum sebanyak RM50

Lagi?
Hanya mereka yang berumur 35 tahun ke bawah sahaja yang layak memohon untuk menjadi ahli. Pendaftaran adalah percuma dan mudah. Borang pendaftaran juga sangat interaktif dan menarik. tahniah kepada pembangun laman web berkenaan. Sekiranya ada sebarang pertanyaan atau kemusykilan, boleh lihat laman FAQ mereka.

Saya dah lama menggunakan Youthsays tetapi sebab tidak active duit saya hanya ada RM6.70 . Kepada sesiapa yang masih belum mendaftar Click Sini . Cara untuk mendapatkan duit menggunakan Youthsays ialah promote iklan kita kepada orang ramai . Apabila orang yang anda invite klik “Join Campaign” maka anda telah mendapat RM0.20 . Mudah bukan?

Click HERE to join now.

Contoh ADS Youthsays

Click gambar ini





PERINGATAN ULANGAN: KERINGNYA TASIK GALILEE MAKA TURUNNYA IMAM MAHDI DAN NABI ISA. BERAPAKAH PARAS AIRNYA SEKARANG?

16 06 2010

Apakah kaitannya Tasik Galilei dan kedatangan turunnya Nabi Isa dan Imam Mahdi?

Ada beberapa pertanda yang menunjukkan ke arah itu. Di antaranya ialah Nabi s.a.w telah bersabda berkaitan dengan pengalaman sahabat Tamim Ad-Dari ra yang belayar dengan rakan-rakan beliau dan terbabas di sebuah pulau. Selepas mereka bertemu makhluk hodoh yang memperkenalkan dirinya sebagai pengintip, mereka telah bertemu dengan makhluk berbadan besar yang memperkenalkan dirinya sebagai Dajal), “.. Dajal berkata: ‘Beritahu aku tentang pohon-pohon tamar di Baisan, adakah ia masih berbuah?’ Kami berkata: ‘Ya’. Berkata Dajal: ‘Tidak lama lagi ia tidak akan berbuah’. Dajal bertanya lagi: ‘Bagaimana dengan Tasik Tiberia, adakah masih dipenuhi air?’ Kami menjawab: ‘Ya, ia masih dipenuhi air’. Dajal berkata: ‘Tidak lama lagi airnya akan kering’..(Riwayat Imam Muslim dalam Sahih Muslim)


Kenyataan yang paling signifikan di dalam hadis ini ialah tentang kekeringan air di Tasik Tiberia. Fenomena ini akan berlaku di era Dajal. Pada hari ini Tasik Tiberia dikenali sebagai Sea of Galilee atau Laut Galilee dan ia terletak di negara Israel. Ia menjadi sumber air bersih yang amat penting bagi negara Israel. Di zaman Dajal air tasik ini akan surut dan fenomena ini sebenarnya sedang menjadi kenyataan pada hari ini. Pada hari ini ketika saya menulis tentang ini, Tasik Galilei sudah mencapai tahap YANG SANGAT KRITIKAL.

Sila lihat video berita ini untuk mengetahui tentang krisis kekeringan air di Tasik Galilee:

http://www.youtube.com/watch?v=XZNlg2uOiPY

http://www.youtube.com/watch?v=UvYJefTW29A&feature=player_embedded





ADAKAH CARA TANGKAPAN KHALWAT DI MALAYSIA MENGIKUT SYARIAT ISLAM?

16 06 2010

Dipetik dari tulisan Mufti Perlis, Dr Asri Zainal Abidin:

Video cadangan untuk ditonton:

http://www.youtube.com/watch?v=V-FwR43XM7M

http://www.youtube.com/watch?v=0FAtmFU3D1U&feature=related

Beberapa hari lalu apabila saya membaca muka depan sebuah akhbar yang mendedahkan tangkapan khalwat ke atas individu tertentu yang dilakukan oleh jabatan agama dan disiarkan secara ‘promosi maruah’ oleh akhbar tertentu saya teringat kepada kenyataan saya pada peringkat awal saya menjadi mufti dua tahun lepas yang membantah tajassus atau mengintip.

Masa itu saya baru sahaja hendak dikenali oleh sesetengah masyarakat negara ini. Sesetengah pihak mengambil kesempatan untuk mengkritik saya dan menganggap itu pandangan yang ‘menghalalkan’ maksiat. Demikian segelintir kelompok manusia yang cepat menghukum tanpa berfikir dan menilai.

Hari ini saya hanya tinggal sebulan lagi berada atas jawatan mufti, isu khalwat kembali menjadi tajuk besar media. Saya sudah banyak kali mengulas, namun biarlah saya sentuh lagi sebagai tazkirah isu ini untuk kali yang akhir ketika masih memegang jawatan. Read the rest of this entry »





24 Protokol Yahudi Yang Harus Diketahui Oleh Semua Muslim

16 06 2010

24 protokol protokol yahudi laknatullah
Protokol Yahudi telah dibawa ke pengetahuan umum pada tahun 1901M, apaila seorang wanita perancis telah mencuri naskhah protokol ini daripada seorang pemimpin tertinggi Freemasonary. Wanita tersebut telah mencurinya diakhir muktamar rahsia (Jewish Masonic Conspiracy) yang diadakan di Perancis. Di dalam naskhah asalnya tidak digunakan kalimah “Yahudi” kecuali di dalam dua tempat sahaja. Ianya hanya menggunakan perkataan “Kita” dan “Orang bukan Yahudi”. Protokol-protokol ini telah diterjemahkan ke bahasa Arab oleh Ust Mohd Khalifah Attunisi. Di bawah tajuk “Protokol Hukama Sohyuni”

Protokol Pertama

Cara memerintah sebaik-baiknya ialah dengan menggunakan kekerasan dan keganasan bukan dengan perbincangan ilmiah. Hak itu terletak kepada kekuatan. Siapa kuat, dialah berhak, kerana dalam hukum alam, kebenaran terletak dengan kekuatan. Sesungguhnya politik tidak sesuai dengan akhlak. Pemerintah yang berpandukan moral bukanlah ahli politik yang bijak. Mereka yang ingin memerintah, mestilah pandai menggunakan tipu helah dan matlamat menghalalkan cara. Minuman keras haruslah digunakan untuk mencapai tujuan itu.

Protokol Kedua

Bantuan-bantuan yang diberikan oleh bangsa yahudi melalui agen-agen Yahudi akan memperkuatkan kaum yahudi. Yahudi akan memerintah bangsa lain seperti bangsa itu memerintah negaranya sendiri, tanpa disedari bahawa mereka telah berada di bawah genggaman yahudi. Ketua pentadbir yang dilantik untuk mengatur pentadbiran negara, mestilah terdiri daripada orang-orang yang berjiwa budak, yang mudah diarah untuk kepentingan Yahudi. Melalui akhbar, Yahudi menggerakkan fikiran orang ramai serta mengambil kesempatan untuk mendapatkan emas, meskipun dari lautan darah dan airmata. Pengorbanan adalah perlu, kerana setiap nyawa dikalangan yahudi berharga seribu orang bukan Yahudi. Read the rest of this entry »